Túl a mélyépítési munkálatokon
11/28/2017

Befejeződött a tereprendezés az új kaposvári busztelephely Cseri úti építkezésén. A Németh István Program részeként megvalósuló beruházás területén az új épületek cölöpözése is elkészült, így hamarosan megkezdődhetnek a magasépítési munkálatok is.

A több mint 5 és fél milliárd forintból megvalósuló telephely alapkövét júniusban tették le a hulladékgazdálkodási vállalat által korábban használt területen. Augusztusra már el is bontották azt az épületrészt, amelyre a jövőben nem lesz szükség, majd megkezdődött a tereprendezés. Ezt követte a műhely-, csarnok-, valamint irodaépület-bővítmény és a fedett-nyitott szín cölöpalapozása, amely mára szintén befejeződött. Jelenleg az irodaépület és a fedett-nyitott szín cölöp-fejgerendáinak zsaluzása készül.

A megmaradó irodaépület belső válaszfalainak bontása szintén a befejezéshez közeledik, a törmelék le- és elszállítása folyamatban van. A területen korábban gondot okozott a csapadékvíz elvezetése, az elmúlt hetekben azonban ezt a problémát is megoldották a szakemberek.
Hamarosan megkezdődhetnek a magasépítési munkálatok, jelenleg a kiviteli tervek észrevételezése és pontosítása zajlik.