Szerződéskötés: tavasszal kezdődik a közlekedési központ építése
10/05/2017

Minden egyes beruházással azt kívánjuk elérni, hogy az élet valamely területén előrébb vigye közösségünket, s olyan biztos alapot nyújtsanak, amelyre bátran építkezhetnek gyermekeink és unokáink, bátran építkezhet a kaposvári jövő. Óriási összeget, mintegy 171 milliárd forintot fordíthatunk erre, amiből erősítjük a helyi gazdaságot, a kultúrát, a sportéletet, és ezért javítjuk a közlekedés feltételeit is – mondta Szita Károly a Kaposvári Közlekedési Központ vállalkozói szerződésének csütörtök délelőtti ünnepélyes aláírásán. - Miközben több helyen azt látni, egész népek küzdenek identitásválsággal, ilyen-olyan jellegű bizonytalansággal, értékvesztéssel, addig nálunk egyértelműek a célok, azt szeretnénk, hogy a kaposváriak jobban élhessenek – hangsúlyozta Kaposvár polgármestere.

Néhány éve megfogalmaztuk: a közlekedés nem luxus, hanem az élet alapvető feltétele. Elérendő célként tűztük ki magunk elé, hogy Kaposváron mindenki gyorsan, biztonságosan, jó minőségű utakon közlekedhessen, s éppen ezért a város történetének legnagyobb út- és járdafelújítási programjába fogtunk. Emellett csomópontokat építettünk át és tettünk biztonságosabbá, s lépésről lépésre haladtunk előre a kaposvári közlekedési központ megvalósítása felé is. Eddig a háttérben folyt a munka, nemrégiben azonban döntött a kormány: az országban elsőként nálunk valósulhat meg az ilyen jellegű fejlesztés, s ehhez 17,7 milliárd forintot is jóváhagyott a kabinet – emelte ki Szita Károly.

Modern közlekedés és mobilitás nélkül nincs 21. századi ország, gazdaság, társadalom, versenyképesség, jó életminőség – mondta Homolya Róbert. A közlekedéspolitikáért felelős államtitkár szerint a kormány ennek tudatában hirdette meg a rövid- és középtávú közlekedési stratégiáját, amelyben éppúgy hangsúlyos szerepet kap a közúthálózat fejlesztése – köztük a 67-es gyorsút megépítése –, mint a vasúti közlekedés infrastruktúrájának javítása. Homolya Róbert beszédében elmondta: Kaposvár a közlekedés terén olyan fejlesztéseket hajtott végre már eddig is, amelyek például szolgálhatnak mások számára is.