​Mérföldkövéhez érkezett a Németh István Program - elkészültek az első beruházások
12/08/2017

– A 171 milliárd forintos Németh István Program első befejezett beruházásait ünnepeljük, hiszen két iparterületünket is átadhatjuk a vállalkozások számára. Megújult a Videoton Ipari Park (Izzó utca és környéke), valamint a Raktár utca és környéke is, előbbire mintegy 200, utóbbira mintegy 400 millió forintot költöttünk - jelentette be Szita Károly polgármester az ünnepélyes átadáson.


Az első beruházások elkészültek, ám az ezután következők is mind azt a célt szolgálják, hogy a kaposváriak jobban élhessenek. Ennek rendelünk alá mindent, ennek jegyében költünk el minden egyes forintot, legyen szó gazdaságfejlesztésről, városüzemeltetésről, egészségről, sportról vagy éppen kultúráról – jegyezte meg a polgármester, aki hozzátette, azért döntöttek az ipari parkok felújítása mellett, mert a kaposvári vállalkozások megkeresték az önkormányzatot olyan problémáikkal, mint a nem megfelelő csapadékvíz-elvezetés, a közvilágítás hiánya, az utak és a járdák állapota és hiánya vagy a kevés parkolóhely. A város vezetése ezt követően döntött úgy, hogy a cégek versenyképességének növelése érdekében megfelelő infrastruktúrát teremt az ipari területeken. A hiányosságokat sikerült felszámolni, így is segítve azt, hogy a vállalkozások minél erősebbek lehessenek, és segíthessenek elérni a teljes foglalkoztatottságot Kaposváron.


– Fontos számunkra, hogy a 67-es gyorsút fejlesztésével megnyíló lehetőségekkel élni tudjunk, fontos, hogy a bennünket megkereső befektetőknek területet tudjunk adni. De az is legalább ilyen fontos, hogy a már működő iparterületeinken is olyan rendezett környezet fogadja az erre járókat, amilyennel a belvárosban is találkozhatnak. Ma már arra is nagy hangsúlyt fektetnek a befektetők, hogy az adott település milyen másodlagos tényezőkkel bír, vagyis, hogy milyen a város hangulata, milyenek az ott élő emberek, s hogy el tudják-e képzelni a mindennapokat ebben a közegben. Szeretnénk minél több olyan vállalkozás bizalmát, tetszését elnyerni, amely számít a kaposvári szakemberekre, munkahelyeket teremt városunkban. Kaposvár gazdaságának megerősítésétől, fejlesztésétől azt reméljük, hogy elérjük a teljes foglalkoztatottságot, abban bízunk, hogy aki dolgozni akar, az meg is tudja teremteni önmaga és családja számára a biztonságot. Minden iparterületünk megújul hamarosan, mindezekre összesen több mint 1,2 milliárd forintot fogunk költeni – emelte ki Szita Károly.