​Megszületett a kormánydöntés: Kaposváron épül meg az első közlekedési központ
08/10/2017

A megyeszékhelyek közül elsőként Kaposváron kezdődhet meg a közlekedési központ építése, amely a 171 milliárdos Németh István Program részeként, a Modern Városok Program finanszírozásában valósul meg – jelentette be sajtótájékoztatóján Szita Károly polgármester.

Minden egyes ilyen beruházás azt a célt szolgálja, hogy valamennyi kaposvári lakos jobban élhessen és még jobban érezhesse magát a városunkban – tette hozzá a város vezetője. A Németh István Programban a szaknyelven intermodális csomópontnak nevezett fejlesztés a második legjelentősebb elem a 67-es út gyorsúttá fejlesztését követően. Ezzel a beruházással közelebb kerülhet a donneri városrész a belvároshoz, amely régi vágyunk volt – jegyezte meg a polgármester.

A kormány döntött a beruházás finanszírozásáról, így az előkészületek után 2018-ban megkezdődhet a kivitelezés, amely 2019 negyedik negyedévére várhatóan be is fejeződik. Patak Norbert, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektiroda-vezetője a beruházás elemeit mutatta be.