​Megkezdődik az ipari parkjaink átfogó fejlesztése
03/21/2017

– Több mint 1,2 milliárd forintból újulnak meg Kaposvár iparterületei a Németh István Program keretén belül. Mindennek az a célja, hogy a kaposváriak jobban élhessenek, s hogy elérjük a teljes foglalkoztatottságot, vagyis azt, hogy mindenki dolgozhasson a városban, aki munkával akar pénzt keresni – mondta el Szita Károly. Kaposvár polgármestere kiemelte azt is, hogy összesen több mint 171 milliárd forintot költünk a következő néhány évben, a fejlesztések az élet minden területét érinteni fogják, de az évszázad legjelentősebb beruházási programjának, a Németh István Programnak kétségtelenül az egyik legfontosabb eleme a gazdaságfejlesztés.


Megfelelő utakra és járdákra van szükség, meg kell csinálni a közvilágítást, rendes buszmegállók kellenek, hiszen csak ilyen körülmények között lehetnek versenyképesek a helyi vállalkozások, amelyek a kaposváriak nagy többségének munkát adnak. A korszerű ipartelepek ráadásul vonzóak lehetnek a befektetők és üzleti partnerek számára is.

Az 1,2 milliárd forintos infrastruktúra-fejlesztés négy iparterület érint, elsőként a Raktár utcában és környékén kezdődnek meg a munkálatok. Az észak-nyugati iparterület útjaira és közműveire 348 millió forint jut. A most kezdődő beruházás során a Raktár utcában, a Raktár közben és az Iparos utcában rendbe teszik a víz-, szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetést és a közvilágítást, valamint az utak, parkolók is megújulnak, beleértve a buszöblöket és járdákat. Mindez előreláthatólag 2018 januárjára teljesül.

– Örülünk, hogy megkezdődnek ezek a fejlesztések, hiszen minden cégnek fontos, hogy a partnerei, a vevői rendes körülmények között legyenek kiszolgálva. A Raktár utca már elavult, és a hozzánk érkező vásárlóknak is fontos, hogy milyen úton tudnak hozzánk eljönni, a dolgozóinknak pedig, hogy minél egyszerűbben tudjanak bejönni a munkába – mondta el Gerhát Györgyi, az érintett területen működő Mega-Papír ügyvezető igazgatója.