Letettük az alapkövet - megkezdődik a „Kaposvár Aréna” építése
05/03/2017

– Nemzeti sportváros vagyunk, és mindnyájunk ünnepe a mai nap, hiszen egy történelmi beruházást hajtunk végre, amelynek ez az első állomása. Az új sportcsarnok nem a mi, hanem gyermekeink, unokáink nagy lehetősége lesz. Hiszen minden, amit építünk, azt a fiatalokért építjük, hogy ők egészségesen tudjanak élni, jó társaságban lehessenek – jegyezte meg Szita Károly polgármester a jelen lévő fiatal sportolóknak, akik az alapkőletételnél is segédkeztek. A város vezetője hozzátette: a körcsarnokot is felújítja az önkormányzat.

Szita Károly köszönetet mondott a kormánynak is, amiért a Modern Városok Program keretében lehetőséget biztosított Kaposvárnak, hogy ilyen jelentős fejlesztéseket hajthat végre. Ennek része lesz többek között a tízpályás versenyuszoda, de megújulnak az ipari parkok, valamint újak is épülnek majd a városban.

Az alapkőletételen részt vett Csepreghy Nándor miniszterhelyettes is, aki kiemelte: az új sportcsarnok nem csupán Kaposvár, de Magyarország kormányának is büszkesége lesz, hiszen pontosan azért hívták életre a Modern Városok Programot, hogy az olyan kulturális és gazdasági központok, mint a somogyi megyeszékhely munkát és szolgáltatási lehetőségeket biztosítson az ott élőknek.
A jelen lévő fiatal sportolók között részt vettek a helyi kosárlabdázók és röplabdázók is, akik az időkapszulába is elhelyezték relikviáikat. Nevükben Hendlein Roland mondott köszöntet az épülő sportcsarnokért. A kosárlabdázó kiemelte: nem csupán számukra lesz hatalmas lehetőség a komplexum, hanem az utánpótlás csapatoknak is nagyon fontos, hogy meglegyen a hátterük a fejlődésükhöz.