​Letettük az alapkövet - Kaposváron épül az ország első közlekedési központja
05/18/2018

Egy város soha nincs kész! Még akkor sem, ha az elmúlt időszakban számos történelmi pillanatnak lehettünk részesei. Történelmi pillanat a mai is, hiszen a Németh István program keretében Kaposvár történetének talán eddigi legnagyobb közlekedési beruházását kezdjük el – mondta Szita Károly a közlekedési központ alapkövének ünnepélyes lerakásakor.

Az ország első ilyen beruházása naponta harminckétezer kaposvári és környező településen élőnek segíti majd a közlekedését. A beruházás várostörténeti jelentősége sem kétséges, hiszen újra közelebb kerül egymáshoz a vasút által ketté szabdalt belváros és a Donner. A vasút 1872-ben épült, 1897-ben szűnt meg a közvetlen átjárás a Donner és a belváros között.

Hamarosan egy helyre kerül a helyi és a távolsági buszpályaudvar. Átalakul az Achim András utca–Petőfi tér–vasútállomás–Csik Ferenc sétány közötti terület. A Béla király utcai vasúti átjáró kiváltása érdekében új közúti felüljáró épül, amely a Hársfa utca végén kialakított körforgalomból indul majd, s a Béla király útig meghosszabbított Csik Ferenc sétányba torkollik egy másik körforgalommal. A vasútállomás közelében, a donneri oldalon új parkolókat alakítanak ki és egy új, a korábbinál jelentősen szélesebb gyalogos és kerékpáros felüljáró is épül. A Budai Nagy Antal utcában egy turbó körforgalom segíti majd a közlekedést.