Letettük a busztelephely alapkövét!
06/16/2017

– Európa egyik legkorszerűbb buszflottája Kaposváré, most pedig nekiállunk építeni egy világszínvonalú autóbusz-telephelyet és szervizt, ahol a 40 darab CNG-meghajtású busz – és a hamarosan a városba érkező két elektromos busz – lelhet korszerű otthonra. Itt javítani tudják ezeket, és tankolni is lehet majd a teljes flottát. Az ilyen beruházásoknak köszönhetően mondható el, hogy Kaposvár az egyik legzöldebb város már ma is, és a jövőben is az lesz – emelte ki Szita Károly polgármester az ünnepélyes alapkőletételen.

– Egy-egy fejlesztéssel megállítható egy városrész leromlása, de emelkedésnek csak akkor indulhatnak ezek a területek, ha funkciót adunk nekik. Kaposváron a cseri városrészben azért építünk új orvosi rendelőt, azért újítjuk fel önkormányzati bérlakásokat, azért visszük be a Cseri parkba a készenléti rendőrök pihenőhelyét és építjük meg a kormánnyal közösen a szálláshelyüket, azért kezdjük el a park funkcióval való megtöltését közösségi tervezés keretén belül, és azért építjük itt ezt a telephelyet, hogy új funkciókkal új lendületet kapjon ez a városrész is – jegyezte meg Kaposvár polgármestere.

– Az élhető Magyarország nem képzelhető el élhető vidék nélkül, a magyar kormánynak ezért nem csak kampányígérete, hogy fejleszteni kívánja a vidéki településeket – emelte ki Csepreghy Nándor miniszterhelyettes a rendezvényen. - Ez a telephely azért is fontos, hogy a kaposváriak még sokáig élvezhessék a közösségi közlekedés minőségét, amelyet az új, modern buszok képviselnek a városban – tette hozzá Csepreghy Nándor államtitkár.