​Költözik a színházi társulat, megkezdődik a Csiky felújítása
10/14/2016

– Akkor költözzünk – mondta Szita Károly polgármester a Csiky Gergely Színház társulati ülésén pénteken. A polgármester a színészek előtt kijelentette, a színház 9 milliárdos felújításához november 14-én átadják az épületet a kivitelezőnek, az építkezés ideje alatt az Együd Árpád Kulturális Központban lesznek az előadások.

Kaposvár első állandó színházaként 1911-ben nyitotta meg a Csiky a kapuit a nagyközönség előtt, Magyar Ede és Stahl József tervei alapján épült meg az azóta is a város jelképeként szolgáló létesítmény. Az 1955-ös esztendőtől állandó társulat működik benne, 1965-ben kibővítették, majd a 1980-as évek végén felújították, ekkor került be a ma is használatos színpadi technika. Azóta a teátrumon jelentősebb átalakítás nem történt, így mostanra esedékessé vált a felújítása, kibővítése és modernizálása.
A Babett hazudik című előadással fog búcsúzni a társulat a teátrumtól, ezt október 28-án a Stúdió színpadon láthatja majd a közönség, de lesz még 14-én egy nyílt nap, amikor a városlakók is elköszönhetnek a mostani épülettől – mondta el dr. Fülöp Péter megbízott igazgató.