Készül az új gyalogos-kerékpáros híd alapozása
12/04/2018

Javában zajlanak az új belvárosi gyalogos-kerékpáros híd 50 méteres pilonjának és az autóbusz-társaságok háromszintes felvételi épületének alapozási munkálatai a helyi autóbusz-állomás elkerített részén. A kivitelező mintegy 80 darab 80 centiméter átmérőjű, csaknem 20 méter mély cölöpöt készít el. Ezt követően a földfelszín felett folytatódik majd az építkezés.

Februárban a cölöpözőgép áttelepül a Petőfi tér mellé, ahol a híd északi hídfőjének alapozási munkáit kezdi majd meg. Ott és az egykori távolsági autóbusz-pályaudvar területén húzódik majd a módosított nyomvonalú Áchim András utca négy sávja. A majdani úttest alatti új közművek építése hamarosan megkezdődik.

A beruházás távolabbi, ám ugyancsak fontos fejlesztési helyszínén, az egykori honvédségi területen a csapadékvíz-elvezetési hálózat kiépítését és a földmű alapozását kezdte meg a kivitelező. Itt, a Hársfa utca folytatásában épül majd meg a kétszer egysávos közúti felüljáró, amelynek eredményeként a Béla király utcai közúti-vasúti keresztezés megszűnik. Azt követően nem kell többet a sorompó előtt várakozni, s nem fognak nagyobb torlódások kialakulni.