​Épül a Kaposvári Közlekedési Központ – így alakul át a belváros forgalmi rendje
11/05/2018

Újabb jelentős forgalmirend-változásra kell felkészülniük a Kaposvár belvárosában autózóknak a közlekedési központ építése miatt. Szita Károly polgármester hétfőn tanácskozásra hívta a rendőrség, a mentőszolgálat, a katasztrófavédelem, illetve a taxisok és a Kötél Egyesület képviselőit, hogy együtt beszéljék át a közlekedésmérnökök javaslatait. Az egy órás tárgyalást követően a résztvevők megtalálták azt a megoldást, amely várhatóan a legkisebb kényelmetlenséggel jár majd.

A közlekedési központ megépítése miatt november közepétől 2*2 sávosról 2*1 sávosra szűkül a Noszlopy Gáspár utcai körforgalom és a Petőfi tér közötti útszakasz. Annak érdekében, hogy ne alakuljon ki nagyobb torlódás, a körforgalom felől érkezők számára a Petőfi téren megszűnik a balra kanyarodás lehetősége. A Somogy áruház környékén lévő lakásokat, üzleteket és parkolókat a haladási irány megfordításával a Noszlopy Gáspár utcán, a Városháza utcán és a Teleki utcán keresztül közelíthetik meg az autósok.
Azoknak, akik a vasútállomás felől érkeznek a kereszteződésbe, már előre el kell dönteniük, hogy egyenesen kívánnak-e továbbmenni, vagy be akarnak kanyarodni az Irányi Dániel utcába. A belső sávban csak egyenesen lehet haladni (ez eddig is így volt), a jobboldali sáv azonban bekanyarodik az Irányi utcába.
A közlekedési központ építése miatt a helyi autóbusz-állomáson néhány kocsiállást áthelyeznek, ezek új helyéről hamarosan tájékoztatást ad a város. A gyalogosokat ugyancsak érinti a változás, számukra új járdaszakaszokat jelölnek ki a szakemberek. A megváltozott forgalmi rendet közlekedési táblák, molinók és felfestések jelzik majd. Ahhoz, hogy a közlekedésben ne keletkezzenek nagyobb zavarok, szükség van a sofőrök együttműködésére, figyelmes, körültekintő és udvarias közlekedési moráljára.

A megbeszélés eredményeként kialakult koncepció vázlata, amely alapján a közlekedésmérnökök megtervezik a forgalomtechnikát

A városban zajló beruházások okozta közlekedési helyzetről az utinform.kaposvar.hu oldalon kaphatnak naprakész információt az érdeklődők.