A vasútállomás felújítása után hamarosan megkezdődik a teljes környék átalakítása
03/09/2017

Fennállása óta először nyílt alkalom a vasútállomásunk teljes megújítására, mégpedig úgy, hogy állapota kívül-belül az eredeti, több mint száz évvel ezelőtti szépségét idézi. Vagyis sikerült azokat a díszítőelemeket is visszaépíteni, felfesteni, amelyek a korábbi, részleges felújítások során eltűntek az épületből.

A MÁV 1,6 milliárd forintos beruházása azonban nem csak a külsőségeket érintette. A homlokzaton és tetőszerkezeten kívül korszerűbbé váltak az utasterek, az utaskiszolgálás és a vasúti infrastruktúra működéséhez szükséges irodák, és persze az utasinformációs rendszer is. Újjáépült az épületfűtés, az elektromos-, víz- és csatornahálózat, a tűzvédelem, sőt LED-es díszvilágítás is készült. A szolgáltatások – köztük az épületben most megnyitott Kormányablak – megközelítése akadálymentessé vált.

A műemlékvédelmi szempontok szerinti felújításnak köszönhetően végre méltó körülmények között fogadhatjuk azokat, akik vasúton látogatnak el Kaposvárra, de talán ennél is fontosabb, hogy azok a kaposváriak és somogyiak, akik napi rendszerességgel fordulnak meg itt, szintén kényelmes, rendezett viszonyok között indulhatnak-érkezhetnek.
A vasútállomás felújítása jól illeszkedik az egész környék megújítását célzó tervünkhöz. Ezt el is kezdtük azzal a kicsiny fejlesztéssel, amelynek során új térburkolat, öntöttvas kandeláberek, zöldfelületek, utcabútorok, valamint fedett kerékpártárolók készültek az állomás előtt. Nagyobb léptékben pedig a színház felújításával és a kaposvári közlekedési központ megépítésével rendezzük át az állomás előtti utca képét.