​A Deseda-kemping újjáépítése
09/22/2017

A Kaposvár turisztikai fejlődéséhez vezető egyik lépcső a kereskedelmi szálláshelyek számának bővítése. A város szálláshelykínálatából hiányzik még a kemping, mely szerte a világon reneszánszát éli. A Deseda-tó partján az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően olyan attrakciók jöttek létre, melyek több napos tartózkodásra csábítanának, ám ehhez az is szükséges, hogy a vendégeknek legyen hol megszállniuk.

A kemping újjáépítésével az a célunk, hogy teljes körű szolgáltatást tudjunk nyújtani a turistáknak a Desedán. Az elképzelések szerint egy 450 férőhelyesre tervezett háromcsillagos szálláshely jön létre, amelynek részeként apartman házakat, telepített sátrakat, lakókocsi állásokat, kiszolgáló épületeket, szabadidő- és sportlétesítményeket alakítunk ki.

Az elmúlt években a Deseda-tó egyre inkább a figyelem középpontjába került. Az ide látogatók számára széleskörű lehetőség nyílik a szabadidő kellemes eltöltésére. Lehetőség van kerékpár és gyalogtúrákon részt venni, de a vízi- és horgászsport szerelmesei is megtalálják a számításukat. Ugyanakkor szükség van egy átfogó stratégia kidolgozására is, amely az önkormányzat hosszú távú idegenforgalmi, környezetvédelmi elképzeléseivel összhangban van és a helyi értékeket, szolgáltatásokat kiemelten kezeli.